ليست ۱۵ تايي زبانهاي برنامهنويسي كه در ادامه به آن اشاره ميكنيم، برگرفته از ليست ۱۵ زبان برنامهنويسي است كه در كشور آمريكا درآمد بالايي را نصيب مهندسين كرده است. با توجه به اينكه دنياي نرمافزار و در كل دنياي كامپيوتر ماهيت بسيار پويايي دارد و انتقال فناوري نيازمند بستر خاصي جز بهرهگيري از رايانه و خط پر سرعت اينترنت نيست، از اينرو زبانهاي برنامهنويسي مورد نظر را ميتوان بهعنوان زبانهاي پركاربرد در داخل كشورمان نيز به حساب آورد.
۱. جاوا (Java)
جاوا يكي از محبوبترين زبانهاي برنامهنويسي براي توسعهي سمت سرور وبسايتهاي پويا و اپليكيشنهاي تحت وب است. با توجه به قابليتهاي زبان برنامهنويسي جاوا و فريموركهاي توسعه يافته براي اين زبان، توسعه دهندگان اپليكيشنهاي تحت وب ميتوانند سناريوهاي متنوعي را پيادهسازي كنند. از طرف ديگر، زبان برنامهنويسي جاوا، زبان اصلي برنامهنويسي براي اندرويد است كه اين روزها با در اختيار داشتن آمار يك ميلياردي خود، پراستفادهترين پلتفرم براي گجتهاي موبايل به شمار ميرود. اگر جاوا ياد بگيريد ميتوانيد درآمد بسيار خوبي را تجربه كنيد.
۲. جاوا اسكريپت (JavaScript)
اغلب وبسايتهاي مدرن امروزي از جاوا اسكريپت استفاده ميكنند. جاوا اسكريپت همانطور كه از نام آن پيدا است، يك زبان اسكريپت نويسي است و با استفاده از آن ميتوان رنگ و بوي پوياتري را به وبسايت داد. براي استفادهي بهينهتر از جاوا اسكريپت، فريموركهايي نيز براي اين زبان توسعه يافته است كه استفاده از آن را تسهيل كرده و قابليتهاي بيشتري را در اختيار كاربران قرار ميدهد. پس از يادگيري جاوااسكرپيت ميتوانيد از بر روي فريموركهايي همچون jQuery كار كنيد.
۳. سي شارپ (#C)
سي شارپ را بايد زبان اصلي مورد استفاده براي توسعهي اپليكيشنها، نرمافزارها و سرويسهاي تحت پلتفرم مايكروسافت خواند. در صورتي كه به دنبال توسعهي اپليكيشنهاي تحت وب با استفاده از Azur يا داتنت باشيد يا بخواهيد براي گوشيهايهوشمند ويندوزفوني و نرمافزارهاي تحت دسكتاپ برنامهنويسي كنيد، بهترين راه ممكن استفاده زبان سيشارپ است. در صورتي كه دوست داريد تا در حوزهي بازي برنامهنويسي كنيد، بهتر است بدانيد كه موتور بازي Unity با استفاده از زبان سي شارپ توسعه داده شده است.
۴. پي اچ پي (PHP)
توسعهي وب سايتهايي كه يكي از اهدف توسعهي آنها دريافت و ثبت اطلاعات و نمايش اطلاعات است، نيازمند زبانهاي برنامهنويسي است كه بتوان از طريق آن با پايگاه داده ارتباط برقرار كرد. يكي از بهترين گزينهها كه ميتوان با استفاده از آن با پايگاه دادهي MySQL ارتباط برقرار كرده و نقل و انتقال داده را مديريت كرد، زبان PHP است كه از محبوبيت بالايي نيز برخوردار است. براي اين زبان برنامهنويسي نيز فريموركهاي متعددي توسعه داده شده است. همچنين بايد به سيستم مديريت محتواي قدرتمند وردپرس نيز اشاره كرد كه با استفاده از زبان PHP توسعه يافته است.
۵. سي پلاس پلاس (++C)
در صورتي كه دوست داريد تا در لايههاي پايين برنامهنويسي كنيد يا به ايجاب پروژه با ماژولهاي سختافزاري متعددي ارتباط برقرار كرده و از آنها استفاده كنيد، بهتر است به سراغ ++C برويد. از ++C ميتوان براي توسعهي انواع اپليكيشنها و نرمافزارهاي تحت دسكتاپ، ارتباط با سختافزار، توسعهي بستر مورد نياز براي انجام بازيها و اپليكيشنها براي انواع كنسولهاي بازي، ابزارهاي موبايل و همچنين كامپيوترهاي دسكتاپ توسعه داد.
۶. پايتون (Python)
پايتون را نيز بايد از جملهي زبانها برنامهنويسي خواند كه ميتوان با استفاده از آن در كاربردهاي مختلفي استفاده كرد. توسعهي اپليكيشنهاي تحت وب، آناليز دادهها، رابط كاربري، آمار و حل انواع مشكلات از جملهي كاربردهاي اين زبان برنامهنويسي است. اخيرا استفاده از زبان برنامهنويسي پايتون بهعنوان يك ابزار كليدي به منظور تحليل دادههاي بزرگ در علوم و صنايع استفاده ميشود.
۷. سي (C)
شايد سي را بتوان محبوبترين زبان برنامهنويسي خواند كه بسياري از زبانهاي برنامهنويسي كنوني نيز از آن منشعب شدهاند. سي يك زبان برنامه نويسي پايه، سريع و قدرتمند است. در صورتي كه ميخواهيد براي سيستمهاي توكار برنامهنويسي كنيد يا براي كار با هستهي انواع سيستمها برنامهريزي كردهايد، پس بهترين گزينه زبان برنامهنويسي سي است و يادگيري اين زبان ميتوان كمك شاياني به شما كند.
۸. اس كيو ال (SQL)
امروزه، داده يكي از با ارزشترين مفاهيم در دنياي فناوري و دنياي تجارت است. با استفاده از SQL و عبارات مورد استفاده در اين زبان ميتوانيد در بهترين حالت ممكن دادههاي خود را از پايگاه داده يافته يا موارد مورد نياز را تغيير داده و ذخيره كنيد.
۹. روبي (Ruby)
در صورتي كه ايدهاي در ذهن داريد و ميخواهيد آن را در كوتاهترين زمان ممكن پياده كنيد، پس بهتر است از روبي استفاده كنيد. با استفاده از زبان برنامهنويسي روبي ميتوانيد در كوتاهترين زمان ممكن آنچه را كه در ذهن داريد، پياده كنيد. اين زبان برنامهنويسي براي يادگيري بسيار ساده و در عين حال بسيار قدرتمند است. در صورتي كه كمي به جستجو بپردازيد، شماري از اپليكيشنهاي محبوب را مشاهده خواهيد كرد كه با استفاده از اين اپليكيشن توسعه يافتهاند.
۱۰. آبجكتيو سي (Objective-C)
در صورتي كه دوست داريد تا براي گوشيهاي هوشمند آيفون برنامهنويسي كنيد و اپليكيشنهايي را براي iOS توسعه دهيد، تنها راه ممكن يادگيري آبجكتيو سي است كه يكي از شاخههاي زبان سي است. اين زبان برنامهنويسي توسط كمپاني NeXT توسعه يافته و پس از بازگشت جابز به اپل و خريد كمپاني نكست، اين زبان وارد چرخهي اكوسيستم اپل شده است. هرچند اپل سال گذشته از زبان برنامهنويسي Swift پرده برداشت، اما همچنان بايد آبجكتيو سي را بهعنوان زبان اصلي اكوسيستم اپل خواند. در صورت در اختيار داشتن X-Code، بستر مورد نياز براي توسعهي اپليكيشنهاي iOS و Mac و يادگيري زبان برنامهنويسي Objectice-C تنها چند قدم تا اپ استور فاصله خواهيد داشت.
۱۱. پرل (Perl)
پرل يك زبان مبهم، گيجكننده و در عين حال قدرتمند است كه ميتوان از آن در كاربردهايي نظير امنيت سايبري نيز استفاده كرد. اين زبان برنامهنويسي همچنان بهعنوان يك ابزار اصلي نزد هر متخصص IT به شمار ميرود.
۱۲. دات نت (Net.)
همانطور كه در توضيح سي شارپ عنوان كرديم، داتنت يك زبان برنامهنويسي نيست و در واقع يك پلتفرم است كه اخيرا مايكروسافت قابليتهاي جالب توجهي به آن اضافه كرده است. ردمونديها داتنت را متن باز اعلام كردند و همچنين اين امكان را فراهم آوردهاند تا توسعهدهندگان بتوانند تنها با يادگيري داتنت براي تمام سيستمعاملها و پلتفرمها اپليكيشنهاي مورد نظر خود را توسعه دهند.
۱۳. ويژوال بيسيك (Visual Basic)
يكي ديگر از زبانهاي برنامهنويسي كليدي مورد استفاده در پلتفرم داتنت كه از آن ميتوان براي توسعهي انواع اپليكيشنهاي تجاري و نرمافزارهايي استفاده كرد كه در كاربردهاي نظير اتوماسيون اداري مورد استفاده قرار خواهند گرفت. البته اين زبان برنامهنويسي آينده چندان روشني ندارد و پيشنهاد ميكنيم اگر مايل به برنامهنويسي تحت پلتفرم مايكروسافت را داريد، از سيشارپ استفاده كنيد.
۱۴. آر (R)
زبان برنامهنويسي آر را بايد يكي از عوامل ايجاد تحول در دادههاي بزرگ خواند. در صورتي كه با دادههاي بسيار بزرگ سر و كار داريد، پس بايد به سراغ زبان آر برويد، چراكه اين زبان تقريبا جديد و نوپا نظر بسياري را در سال جديد به خود جلب خواهد كرد. قدرت بالاي اين زبان برنامهنويسي آن را به گزينهي محبوب در زمينههاي مختلف تبديل كرده كه از جملهي آن ميتوان به علوم، تجارت، شبكههاي اجتماعي و آناليز آماري اشاره كرد.
۱۵. سوئيفت (Swift)
سوئيفت زبان برنامهنويسي جديدي است كه اپل سال گذشته در جريان برگزاري كنفرانس توسعهدهندگان خود معرفي كرد و هنوز يك ساله نشده است. اپل زبان برنامهنويسي جديد خود را در مقايسه با آبجكتيو سي بسيار سادهتر كرده است تا توسعهدهندگان بتوانند به سادگي اپلكيشنهاي مورد نظر خود را براي پلتفرمهايي نظير مك و iOS توسعه دهند